Meniu relaxant

Cică, „neurologii britanici au identificat cea mai relaxantă melodie din lume, dovedind în cadrul unui studiu că piesa respectivă reduce stresul şi este mai benefică decât o şedinţă de masaj sau o cană cu ceai”. Am extras exact cum a apărut chestia asta în presă.
Am subtilizat și eu primele 10 piese din clasamentul celor mai relaxante melodii întocmit de acei neurologi și le-am așezat în acest meniu începând cu cea considerată a fi cea mai relaxantă. Așa, de curiozitate, le înșir titlurile, lăsând celor ultra-curioși bucuria de a descoperi și interpreții: WEIGHTLESS, ELECTRA, MELLOMANIAC, WATERMARK (p-asta aș fi ghicit și eu cine o cântă, chiar după titlu!), STRAWBERRY SWING, PLEASE DON’T GO, PURE SHORES, SOMEONE LIKE YOU, CANZONETTA SULL’ARIA, WE CAN FLY.
Poate, dacă te duci la un cabinet neurologic și medicul constată că ești stresat, poate, zic, dacă pornește muzica asta, ți se cumințesc neuronii. Măcar de curiozitate, să vadă și ei ce mai urmează. Nu m-aș mira dacă s-ar așeza picior peste picior, cu picioarele întinse pe biroul neurologului, iar cu coada ochiului s-ar uita la mine curioși să vadă cât rezist eu fără să-mi sară smalțul chiar și fără ajutorul lor.
Altminteri, dacă ești acasă și vrei să pornești o muzică doar ca să te relaxezi, am ceva îndoieli, ba chiar îndoituri, că pornești muzica asta. Mai degrabă, eu aș porni altceva. Îndrăznesc a afirma că muzica de relaxare sugerată de mine în celebra mea disertație despre muzică era … mai relaxantă.
14.11.2016
♫ MENIU RELAXANT (~ 48:42 min.)
https://app.box.com/s/k46c8kwolhn3ckoa6hva15du0nnrut4g
Ei, hai că iar m-a pocnit criza aia de mărinimie și spun și cine cântă, în ordinea pieselor: MARCONI UNION, AIRSTREAM, DJ SHAH (dacă nu i-or fi greșit numele, și o fi SASH!), ENYA (pe asta aș fi recunoscut-o și după titlu și după melodie), COLDPLAY, BARCELONA, ALL SAINTS, ADELE, NU ȘTIU CINE – piesă compusă de MOZART, CAFE DEL MAR.
P.S. Parcă văd că trebuie să cotrobăi să aduc iarăși în locantă disertația cu care m-am lăudat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s