George Enescu tradus în chineză

Pentru a putea aprecia cum se cuvine acuratețea traducerii, să ascultăm mai întâi ce zice Enescu în română.
♫ ENESCU ÎN ROMÂNĂ (~ 11:41 min.)
https://app.box.com/s/wf2iqg00pl0h9t76l6j0ozg73pdbcmz2
Cunoscătorii au recunosc RAPSODIA ROMÂNĂ NR.1. Fiind vorba de Enescu, e clar că el vorbea în limba muzicală, așa că și traducerea în chineză este tot muzicală. Îi asigur pe ascultători că varianta chineză este chiar chineză. Adică, este realizată cu instrumente tipic chinezești, cum sunt acele viori cu două corzi, care se țin pe verticală și care sună … foarte chinezește, dar și altele pe care nu le pot descrie eu. Am văzut pe viu această orchestră! Adică, … eram viu atunci când o priveam … pe youtube.
Iată traducerea în chineză:
♫ ENESCU ÎN CHINEZĂ (~ 11:38 min.)
https://app.box.com/s/zyp63e9v99m4s4991f09jlj24x2916hl
Văzând, desigur, prin auzire, pe câte melodii populare românești precum sârbe, hore, doine și-a sprijinit Enescu RAPSODIA ROMÂNĂ, mă încearcă o bucurie de-a dreptul efervescentă la gândul că, peste vreo 200 de ani, marile creații ale marilor compozitori românești de la acea vreme se vor sprijini, probabil, doar pe celebra melodie populară românească … STARS AND STRIPES.
17.04.2017-a doua zi de Paște, zi în care m-am jurat că nu mai mănânc și nu mai beau nimic până la … Paștele cailor. Cineva mi-a șoptit că Paștele cailor ar fi … mai spre seară!

3 gânduri despre „George Enescu tradus în chineză

  1. Dvs. chiar aveți simțul umorului !!! ”Am văzut pe viu această orchestră! Adică, … eram viu atunci când o priveam … pe youtube” Foarte tare !!! Sunt pe jos de râs !!! Acum îmi place si varinata în chineză.

  2. Chiar dacă mi-a plăcut mai mult Enescu în română, pentru binele muzicii și păcii universale ar fi bine ca exemplul chinezilor să fie urmat de toate popoarele lumii. Poate așa vom regăsi armonia care ar trebui să guverneze intre toți oamenii planetei.

    • Probabil, daca Pamantul ar fi fost locuit numai de fiinte superioare, adica animale, copaci, flori, chiar si ierburi, asa s-ar fi intamplat. Din pacate, din motive pe care chiar nu le inteleg, Dumnezeu a gasit de cuviinta sa stropeasca planeta asta si cu oameni. Iar astia NU-S CAPABILI de buna intelegere si armonie! Ei le au mai mult cu crimele, cu minciunile, cu furtisagurile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s