La capătul timpului

Nu știu dacă așa se traduce titlul albumului, dar chiar și așa, fără să știu, tot s-a răsculat curiozitatea în mine. Că, nu-mi dau seama cum ar fi acolo, la capătul timpului. Și, la care capăt? La ăla de la început, sau la ăla de la sfârșit. Eu aș fi curios să-l văd pe ăla de la sfârșit. Să văd ce facem noi când se termină timpul. Rămânem așa cum ne-a prins?

Acesta-i albumul al cărui titlu mi-a aprins fitilul curiozității.

Și acesta-i conținutul

LA CAPATUL TIMPULUI (~ 36:55 min.)

https://app.box.com/s/4mahxcexccrg8bglnbxh177pyfceu5dn

28.01.2024

3 gânduri despre „La capătul timpului

  1. Un album interesant, din mai multe considerente.
    O voce mult apreciata in Spania si America Latina, mai bine de 50 de ani din cei 93 de ani adunati la „capatul timpului”, cum se zice in popor, de o artista longeviva, care a inceput o cariera de artista de film si teatru, ca apoi prin anii 1960 sa abandoneze cariera de artista si sa se dedice carierei muzicale, avand inregistrate mai mult de 35 albume.
    Daca mai era printre noi, in aceasta vara artista ar fi implinit 100 de viata.
    Pentru acest album este interesant de mentionat aspectul ca, inregistrarea pieselor a fost realizata cu o formatie bine cunoscuta si apreciata in Spania, „Los Sabandenos”, formatie numeroasa cu peste 30 de artisti vocali si instrumentisti, care a fost activa doar pana in anii 1966.
    Deci, posibil ca piesele albumului, au fost inregistrate de Maria Dolores Pradera in perioada de inceput a carierei sale muzicate, dar, catre „sfarsitul timpului” ca formatie, pentru Los Sabandenos.
    Ulterior, pana in primii ani dupa 1990, Maria Dolores a facut turnee si inregistrat albumele doar cu un singur grup muzical, format de doi frati gemeni, de unde si numele grupului, „Los Gemelos”.
    Oricum, albumul ne ofera piese clasice, cunoscute si apreciate, mereu placut de ascultat, indiferent de interpretarea lor!

    • In acceptiunea mea, timpul este doar o INVENTIE omeneasca si atat. Asta nu ineamna ca nu se pot scrie poezii, nu se pot compune opere dedicate timpului. Ba chiar s-au facut si desene/picturi inchinate timpului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.